Friday, 3 October 2014

Cara gawe sate kambing empuk lan mak nyus

Pancen koyone hurung afdhol nek pas riyoyo haji utowo riyoyo kurban ora gawe sate kambing, rasane kurang lengkap. Lha gawe sate seng “mak nyus” jare pak bondan, nek jare koncoku “inuk-inuk” ora mben uwong iso. Kudu duwe ngelmune. Iki tak gawkne resep e ben satene jos uinuuk bingit. Iki yo seko mbah google lagi arep dipraktekke besok bakdo kurban.
Yok langsung waeee:

·         Siapne daging mbek/kambing ½ kg,potong-potong kotak sate, gede cilike sak selerane bebas

Bumbu seng nggo nyelupne :
·         1 ons kacang tanah, digoreng lan diulek
2 sendok makan kecap manis

campurke bahan-bahan mau aduk nganti roto yok dewekne

Bumbu kecap sate kambing:
·         10 iji lombok rawit abang
10 iji brambang diiris alus
2 iji tomat , diiris rodo gede
5 sendok makan kecap manis

Ulek  lombok rawit abang lan delehne nang mangkuk.terus dicampur karo brambang lan tomat tambah ro kecap manis aduk seng roto

Coro gawe sate

  1. Rendem daging nang bumbu seng nggo nyelupne 5 menit utowo 10 menit.
  2. Yen wen cukup lagi disunduki nganggo tusukane preng utowo biteng yo oleh.
  3. Bakar satene nganti mateng. Mowone ojo gede-gede ng=dak gosong

Jreng jreng wes siap gari maem.. enak nek ijeh panas maksude ura nganti adem

No comments:

Post a Comment

Bunga Lidah Kucing atau bunga pukul delapan ungu

Namanya adalah bunga pukul delapan dengan nama latin yaitu Turnera ulmifola L.T, Subuluta J.E. smith, sedang orang jawa sering...