Skip to main content

Cara gawe sate kambing empuk lan mak nyus

Pancen koyone hurung afdhol nek pas riyoyo haji utowo riyoyo kurban ora gawe sate kambing, rasane kurang lengkap. Lha gawe sate seng “mak nyus” jare pak bondan, nek jare koncoku “inuk-inuk” ora mben uwong iso. Kudu duwe ngelmune. Iki tak gawkne resep e ben satene jos uinuuk bingit. Iki yo seko mbah google lagi arep dipraktekke besok bakdo kurban.
Yok langsung waeee:

·         Siapne daging mbek/kambing ½ kg,potong-potong kotak sate, gede cilike sak selerane bebas

Bumbu seng nggo nyelupne :
·         1 ons kacang tanah, digoreng lan diulek
2 sendok makan kecap manis

campurke bahan-bahan mau aduk nganti roto yok dewekne

Bumbu kecap sate kambing:
·         10 iji lombok rawit abang
10 iji brambang diiris alus
2 iji tomat , diiris rodo gede
5 sendok makan kecap manis

Ulek  lombok rawit abang lan delehne nang mangkuk.terus dicampur karo brambang lan tomat tambah ro kecap manis aduk seng roto

Coro gawe sate

  1. Rendem daging nang bumbu seng nggo nyelupne 5 menit utowo 10 menit.
  2. Yen wen cukup lagi disunduki nganggo tusukane preng utowo biteng yo oleh.
  3. Bakar satene nganti mateng. Mowone ojo gede-gede ng=dak gosong

Jreng jreng wes siap gari maem.. enak nek ijeh panas maksude ura nganti adem

Comments

Popular posts from this blog

MC Pengajian Bahasa Jawa sederhana

Assalamu’alaikum warahmatullahi wabarakatuh
Alhamdulillahi rabbil 'alamin, wa bihi nasta'iinu 'alaa umuuriddunya waddiin, wash shalatu was salamu 'alaa asyrafil anbiyai wal mursalin, wa 'ala aalihi wa ash-habihi ajma'in, amma ba'du:
Nuwun, dumateng paro sesepuh pinisepuh engkang dahat kinabekten, dumateng bapak ibu Takmir Masjid ............... engkang minulyo, sagung jamaah engkang kinurmatan.

Cara Mematangkan memeram buah Sawo agar matang sempurna

Buah sawo adalah buah yang sangat unik, enak dan manis rasanya. Pada dasarnya buah-buahan pada umumnya agar terasa manis dan matang sempurna adalah jika matang ketika masih di pohon.


Lain halnya dengan buah sawo yang harus di peram atau di imbu (Jawa) agar bisa memperoleh rasa manis. Buah Sawo sangat rentan dengan benturan, apabila terjadi benturan maka akan mempengaruhi buah sawo tersebut dan tidak bisa matang dengan sempurna.

Cara mudah memeram buah Sawo sebagai berikut : 

Pastikan buah sawo sudah tua kemudian dicuci dengan air bersih kulitnya bisa menggunakan kain yang kasar untuk menyikat Jemur ditempat yang terkena matahari kurang lebih  dua jamPeram dengan kardus bekas atau kertas kertas biar hangat tidak mengembun
tunggu 3 hari dan dibuka sudah matang.

Ikrar Syawalan Bahasa Jawa

IKRAR SYAWALAN

Bismillahirohmanirohim

Astaghfirullohala’azdim

Kepareng mator, dumateng  bapak-bapak ibu-ibu, ingkang kapernah sepuh, kulo caos sungkem pangabektos. Dumateng bapak-bapak ibu-ibu, lan sederek kulo sedoyo, ingkang kapernah anem, menapa dene ingkang kapernah sesami-sami, kulo ngaturaken salam taklim.

Wonten ing wekdal punika, Sepisan ngatoraken  sedaya kalepatan kula, ingih engkang kasengojo, munopo dene mboten kasengojo, lahir batos nyuwun pangapunten. Lan kulo ugi, caos pangapunten, dumateng panjenengan sedoyo, mbokbilih kagungan kalepatan, dumateng kulo. Mugi-mugi Gusti Allah, paring maghfiroh, dumateng kito sami. Amin ya robbal ‘alamin.

Kaping kalih, ngengingi hak adami, ingkang sampun tumanduk dumateng kulo, ingkang dereng halal, kulo suwun halalipun, dene ingkang sampun halal, mugi-mugi saget mberkahi, manfaati, dumateng kulo sak keluargo.
تَقَبَّلَ اللهُ مِنَّا وَمِنْكُمْ تَقَبَّلْ يَا كَرِ يْمُ
آمِينْ × ٣ يَا رَبَّ الْعَالَمِيْن
وَبِاللهِ التَّوْفِيْقُ وَالْهِدَايَةُ وَالر…