Wednesday, 20 November 2013

KETAMAN ASMORO

Duh wong ayu..pepujaning ati

mung sliramu kang tansah nglelewo

rino klawan wengine..

rasane wong lagi gandrung…

amung eling..siro wong manis

bathin ra kuwowo..

nandang loro wuyung

enggalo paring usodo mring wak mami

kang lagio hanyidam sari

ugo nandang asmoro…………


Nyidam Sari

Umpomo sliramu sekar melati
aku kumbang Nyidam Sari
Umpomo sliramu margi
wong manis, aku kang bakal nglewati
Sineksen lintange luku
semono janji prasetia ning ati
tansah sumantar ing netra rinoso
karasa arasaning ndriyo
Midero sak jagad raya paringana wukir
lan samudro nurhayu lan memanise
aku dadi ati selawase
Nalika nira ing ndalu atiku
lamlaman marang sliramu
nganti mati ora bakal lali
lha kae lintange mlaku

Ketaman Asmoro
Saben wayah lingsir wengi
mripat iki ora biso turu
mung tansah kelingan sliramu
wong ayu kang dadi pepujanku
Bingung rasane atiku
arep sambat nanging karo sopo
nyatane ora kuwowo nyesake atiku sansoyo nelongso.
Wis tak lali-lali malah sansoyo kelingan
gek nganti tekan mbesok kapan nggonku
mendem ora biso turu
Opo iki sing jenenge
wong kang lagi ke taman asmoro
prasasat ra biso lali
esuk awan bengi tansah mbedo ati

No comments:

Post a Comment

Cakepan Sinom Parijhatho

Tresnoku soyo ngremboko Seng lanang seniman Sing wadhan seniwati Rinabuking roso asih Janji sabar lan ora kesusu , swahe jembar...